Først ute med «Teknisk Godkjenning» for våtrom i industrien

 

Eksisterende våtromssertifiseringer er laget for private hjem. Rett og slett fordi forsikringsselskaper krever én standard for å kunne forsikre privat eiendom. Det finnes ingen forsikring mot vann i industrien. Ei heller egne tester for industrielle løsninger.

Acrylicon og Blücher satte derfor i gang med sin egen TG. En modell ble bygd og testet hardt i ukesvis.

– Blüchers «Industri 600» serie er den sluktypen vi har benyttet med stort hell gjennom de siste 10 årene. Det var derfor naturlig at det var denne vi ville teste sammen med vårt sagnomsuste industribelegg «Dekor, » sier prosjektutvikler Thomas Halvorsen i Acrylicon.

Overgår kravene
Modellen er så langt testet over 200 000 sykluser med 1,5 tonn trykk med 10 cm vann. Det er også utført 1700 sykluser med 10 og 90 grader vann i hyppige intervaller. Modellen har bokstavelig talt vist seg å holde vann uansett, og sertifikatet er dermed oppnådd med god margin.

– Hensikten med prøvingen var å kontrollere om gulvbelegg og sluk bestod kravene til vanntetthet i henhold til krav satt i «ETAG 022 Annex A.» I tillegg ble sluket testet mot lastevekslinger på 1 300 kilo for å undersøke om vanntettheten ble opprettholdt. Til slutt ble sluket utsatt for laster på 5, 10 og 20 tonn for å kontrollere mekanisk styrke, og for å se om vanntettheten holdt. Det gjorde den. Både gulv og belegg besto prøvingen, sier prosjektelder og forfatter av akkredditteringen ved SINTEF Byggforsks Sanitær og våtromslaboraturium  Andreas Olaussen, i testrapporten.

Et sertifikat for økt trygghet

[50]

En Teknisk Godkjenning fra SINTEF betyr at en gitt byggevare er egnet og tilfredsstiller kravene i TEK10 for de bruksområdene og betingelsene som er angitt i dokumentet for godkjenningen.

[/50]

[50]

– Testsertifikatet fikk vi i dag.  Det viktigste er imidlertid at godkjennelsen – med en beskrivelse i detalj – vil inngå i SINTEFs dokumentasjonsarkiv. Et arkiv som flittig benyttes av oppegående rådgivere, arkitekter og ingeniører, som selvfølgelig vil holde risikofaktorene på et absolutt minimum, avslutter Halvorsen som vil demonstrere løsningen på VVS-dagene på Lillestrøm 19, 20 og 21. oktober.

[/50]