Meny

– Ikke bare kvittet vi oss med støvplagene, fint ble det også

Dette sier styreleder Trond Nesbakken i Rosenborg Park B3. Et sameie som etter å ha testet forskjellige løsninger med minimalt hell omsider har fått lagt Acrylicons fargerike og dekorative flake-system i svalganger og utvendige trapper.

Rosenborg Park er intet mindre enn en ny boligbydel bygget på tomta til det gamle universitetet i Trondheim. Bydelen er bygget rundt et sentralt offentlig grøntområde mellom Kristiansten festning i vest og Islandsskogen i øst. I tillegg til de private grøntområdene for  boligene, vender også en rekke offentlige anlegg og tilbud seg inn mot en offentlige park som løper som en grønn åre gjennom boligområdet og knytter boligprosjektet til festningsparken og det eksisterende idrettsanlegget der.

– Svalgangene og de utvendige trappene ble mye finere å se på. Stor fleksibilitet i fargevalg gjorde dessuten at vi kunne tilpasse fargene etter hvor belegget skulle legges. Selve utførelsen av jobben gikk også slik den skulle. Vi hadde en god dialog med Acrylicon og fant sammen den beste løsningen for sameiet, sier Nesbakken.

 

Høy slitasjefaktor

Mer eller mindre alle leilighetene har generelt god adkomst til omgivelsene rundt. Alt fra ungdomsskole, barnehage, fotballbane og lekepark til sykehjem, ligger i umiddelbar nærhet til park-aksen.Prosjektet har da også etterstrebet bokvalitet på et høyt nivå, ikke minst gode uteområder som kan brukes av såvel boende som de som benytter seg av bydelens offentlige tilbud. Uteområdene nærmest boligene er særlig tilrettelagt for barn. Hvert kvartal har sin egen hage, med apparater, stier og sitteplasser. Uteområdene er opparbeidet for også å kunne betjene tilstøtende nærområder. Reguleringsplanen for Rosenborg Park har dessuten innarbeidet en ny type bestemmelse som krever at minimum 20 prosent av boligene – og alle friområdene – skal «utformes og tilrettelegges slik at tilgjengelighet for alle blir ivaretatt.» Med mange ulike brukere, sprikende behov og et uttale bruksområder, følger også behovet for rask og enkel rengjøring, for såvel trapper som svalganger.

– Vi er godt fornøyd med de nye gulvene vi valgte for svalganger og utvendige trapper i sameiet. Støvplagene fra betongdekket er nå også borte og rengjøringen går fortere, sier Nesbakken.

Estetisk mangfold

Acrylicon Flake-system er et 2–3 mm tykt gulv som kan legges med en rekke forskjellige kombinasjoner av dekorative flakes. I akkurat Rosenborg Parks tilfelle ble det eksperimentert en del på stedet for å få akkurat den nøyaktige fargekombinasjonen som passet beboere og brukere.

– De hadde forsøkt seg med fliser og måttet rive dem opp flere ganger, så når de først skulle investere i noe som nærmest varer evig, var det estetiske helt avgjørende. At systemet er slitesterkt, dro vel heller ikke akkurat ned, sier Bård Stav som er ansvarlig for prosjektet fra Acrylicons side.

Slitesterkt

Systemet kan takket være sin unike blanding av fargede flakes leveres i alle farger eller granitt- eller marmorstil, på en brøkdel av den tiden man vanligvis forbinder med tradisjonelle systemer. Det er imidlertid slitestyrken som lokker de fleste kundene. Systemet er laget for tung fottrafikk og medium industri. Og er av den grunn ypperlig egnet for eksempel til bruk i borettslag, supermarkeder, kjøpesentre, butikker, sykehus, sportsarenaer, skoler, kollektivtransport, toaletter og andre områder hvor holdbarhet og enkel rengjøring er avgjørende.

– Sameiet anbefaler gjerne andre å benytte Acrylicon og deres løsning for svalganger, utvendige trapper og andre betongflater. Vi opplevde servicen som god og de var mottakelige for våre ønsker, innspill og endringer gjennom hele prosessen, avslutter styreleder Nesbakken.